Nyttårshilsen 2024 fra styreleder Tomas Hansen

Kjære alle medlemmer, støttespillere og følgere.

Godt nytt år alle sammen!

Starten på 2024 har vært usedvanlig snørik og kald på Øst- og Sørlandet. I skrivende stund sitter jeg på hytta og ser på soloppgangen over Buvatn. Ute er det 25 kalde som i og for seg er langt bedre enn fryktet, noe et tynt slør i natt må ta æren for. Uoffisielle målinger sier at det langs Hølervassdraget noen km. mot Bagn ble målt under 40 i går morges. Ellers en temperatur som ble bekreftet lokalt av folk på Joker butikken i Hedalen under handlerunden på vei opp i går.

Personlig kan jeg aldri huske å ha hørt om så lave temperaturer i vårt område, men jeg husker godt en nyttårsfeiring fra jeg var liten hvor minstebroren min frøys fast på utedoen. Den gangen målte fatter‘n 32 grader på hytteveggen og jeg husker at Viking måtte til fjells for å bistå start på samtlige biler når vi skulle hjem.

Det er for så vidt godt vi ikke opplever så lave temperaturer så ofte, men det blir unektelig litt eksotisk ute, noe man knapt kan kalle det å komme opp på hytta under slike forhold!

Vi har lagt bak oss 2023 som har bydd på så mangt. For oss på Buvasstølan startet året med den utrolig triste beskjeden om Knut Idar Engene (Kikkan) sin bortgang. Senere på året skulle vi miste nok en ildsjel da Vigdis Skovdahl måtte gi tapt for kreften. To personer som har markert seg sterkt og betydd mye for BSLL gjennom sitt engasjement og tilstedeværelse: Mange med meg merker sikkert tomrommet slike personer etterlater seg og da er det viktig å minnes alle hyggelige stunder sammen!

2023 bød for øvrig på mye positivt og her vil jeg trekke frem både dugnader med stort engasjement og fremmøte, for ikke å snakke om nok en strålende påskeaften med Hugarhaugrennet under fantastiske forhold! Pølsene rakk knapt å bli varme på grillene og kombinasjon av sosial tilhørighet og blodig alvor i skiløypa for liten og stor skaper gode minner.

Senere på høsten gjennomførte vi en svært vellykket dugnad med rekordstort oppmøte og påfølgende sosial sammenkomst med middag og dans til lokal spelemann på Fjellstua. Dette har blitt en utrolig populær kombinasjon som mange setter pris på og som jeg tror har kommet for å bli. Nye fjes dukker opp både til dugnad og fest og det varmer et dugnadshjerte stort!

Middagen på fjellstua ble i tillegg starten på kronerulling til ny løypemaskin gjennom lansering av andelsbrev og bare den kvelden kom det inn over 100 000,-. Senere har dette tallet steget til over 260 000 kr, smått utrolig! Så tusen takk til alle dere som støtter opp og bidrar til vårt felles prosjekt. Det gjelder ikke bare økonomiske bidrag fra både medlemmer, støttespillere og nabolag, men like mye alle de som stiller opp enten det er på dugnader eller andre arrangementer. Her er alle like viktige og jeg vil oppfordre flere til å delta, om så bare med din egen person for å treffe hyggelige hyttenaboer eller bekjente. Så til deg og dere som enda ikke har fått erfare energien og samholdet vi sammen skaper, la 2024 bli året der vi blir kjent med deg!

Når vi nå har gått inn i et nytt år, har sikkert alle som følger oss registrert at BSLL på sosiale medier har fått en stor ansiktsløftning. Takket være god innsats internt i laget og med bistand fra profesjonell aktør har vi skapt en ny hjemmeside med tilhørende plattform på Facebook. Den nye løsningen gjør det bedre for dere brukere, samt lettere for oss som drifter og publiserer. Vi jobber jevnt og trutt med å øke kvaliteten på både materialet som ligger ute og tilgjengelighet for dere brukere.

Gradvis vil nye ting komme på plass og vi i styret håper at innspill og aktiv deltakelse fra dere der ute vil øke besøket. Har du gode historier, ideer, turtips, bilder og erfaringer så nøl ikke med å ta kontakt eller legg ut på Facebook. Det skaper innhold og dynamikk som andre kan se nytte og glede i.

Jeg startet denne nyttårshilsenen med å drodle litt om kong vinter som jo er litt det BSLL er myntet på. Nemlig gode skimuligheter for liten og stor! I den forbindelse er det ingen hemmelighet at vi for første gang siden laget ble stiftet i 2014 (Ja det stemmer vi har 10 års jubileum i år!!) står uten løypemaskin. Styret bestemte på bakgrunn av alder og forventede større påkostninger å selge maskinen vi har hatt de siste 7 årene i høst. Dette som et resultat av at vi for det første har snakket om behov for fornyelse noen år og fordi vi måtte ha inn penger for den gamle før ny kan kjøpes. P.g.a. dyrtid og ekstrem prisstigning på nye og brukte maskiner har etterspørselen etter henholdsvis nye og brukte maskiner gått i hver sin retning. Vi opplever det laveste salget av nye maskiner på over 20 år samtidig som lav krone har ført til at utlendinger soper markedet for brukte maskiner i Norge og Sverige. Det har satt oss i en litt vanskelig situasjon, men det er lys i tunellen og håpet er å kunne komme med en gladnyhet mot slutten av januar. Frem til maskin er på plass kjøres løypene med scootere så tilbudet skal være bra.

Ellers kan nevnes at Nesbyen kommune viderefører løypestøtten til Eventyrløypa vi er så avhengige av og større julegave kunne vi ikke fått! Tusen takk til politikerne som ser nytten av det arbeidet som legges ned i Nes Østmark.

Avslutningsvis vil jeg få takke dere alle for bidrag og tilstedeværelse i 2023 og håper å se et like stort engasjement i 2024! Takk til styret og ikke minst løypekjørere og ansvarlige for forskjellige aktiviteter i BSLL, uten disse ville vi ikke fått til stort!

Solen sklir nå sakte langs åsene mot Vassfaret, fuglene har funnet godbitene på fuglebrettet og kattene ligger og «soler» seg foran vedovnen og jeg, jeg vet at når helgen er over har vedstabelen på utsiden minket med 1m3 denne helgen!

Med hilsen

Tomas E. Hansen

Styreleder BSLL