Buvatn Brygge skisse.png

Sparebankstiftelsen DNB gir kr 225.000,-

Sparebankstiftelsen DNB gir kr 225.000,- til Buvasstølan sti og løypelag (BSLL) til etablering av ”Buvatn Brygge”

 

 «Sparebankstiftelsen DNB mottar svært mange gode gavesøknader. I vårens søknadsrunde er det en av fire søkere som er heldige å få gave. Søknaden til prosjektet  «Buvatn Brygge» ble prioritert da det er et tiltak som vi kunne glede mange og bidra til en positiv utvikling i et attraktivt område for friluftsliv og uteglede», sier gaverådgiver Eva Grothe i stiftelsen.

 

Prosjektet innebærer å etablere 3 sittegrupper, grillplass, bålplass, bade-og båtbrygge, flyteplatting for bading og baderampe for rullestol. Adkomsten til området vil bli tilrettelagt for funksjonshemmede. I prosjektet inngår gratis utlån av to kanoer og to båter. En gapahuk og et båtnaust kan også bli aktuelt.

 

Området har en positiv historie da det fra gammelt av ble drevet fiske og bading her. Området er i dag ikke vedlikeholdt og lite tilgjengelig. Gamle båter ligger og råtner.

 

BSLL ser for seg et ”Buvatn Brygge”, som er åpent for alle, og  familier kan gå tur til, hvor de kan grille, bade og fiske.

Søknad om tillatelse til realisering ble i går sendt Nes kommune, og foreningen håper på positivt svar fra kommunen før fellesferiene.

 

Planen er å gjøre mye av arbeidet allerede i sommer og tidlige høst.

 

I tillegg til Sparebankstiftelsen DNB har SpareBankstiftelsen Hallingdal og Nes Østmark Fiskeforening gitt kr. 30.000,- hver til prosjektet.

 

Styreleder Osmund Ueland i BSLL, sier i en kommentar at ”dette var en utrolig hyggelig telefon å få fra Sparebankstiftelsen DNB. Med dette prosjekt settes prikken over i-en i serie av større investeringer i foreningen og Nes Østmark. Fra 2017 vil vi konsentrere oss om å få til ønsker bruk av alle de tilbud som er etablert de siste to år”, avslutter Ueland.

 

Takket være fantastisk dugnadsinnsats, mange ildsjeler, og støtte og samarbeid med Nes kommune, næringslivet, Gjensidigestiftelsen og DNT Drammen og Omegn, er Nes Østmark i ferd med å få et skikkelig løft.  Rydding av stier og løyper, skilting og etablering av  den gjennomgående Vassfarstien og Eventyrløypa, (som nå begge videreføres til Hemsedal), er gode eksempler på foreningens helhetstenkning.

 

Buvatn 19. mai 2016 . For nærmere informasjon:

 

Sparebankstiftelsen DNB, gaverådgiver Eva Grothe, 951 38 340

Buvasstølan sti- og løypelag, styreleder Osmund Ueland, 41 65 60 01

 

 

Vedlegg. Skisse Buvatn Brygge.

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *